Hani
    Vad ska jag göra nu jag fick F på matte i grundskolan och den skolan jag går på har anmält mig till INTRODUKTIONSPROGRAMMET.
    När jag gjorde gymnasieansökan så valde jag vård och omsorg programmet.
    kan jag komma in på vård och omsorg programmet fast jag har f på matte och ska gå på INTRODUKTIONSPROGRAMMET.
    Jag har godkänd i alla andra ämnen förutom Matte och min Meritvärde är 207,5.

    2 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Hani,
    det finns flera Olika IM, Introduktionsprogram. Det enda sättet för dig utan godkänt betyg i matematik att "Gå på VO-programmet" är att komma in på PRO, programinriktat individuellt val, som är ett av de olika introduktionsprogram.
    Vilket program anmälde din skola dig till? Om det är PRO, programinriktat individ.val - och du kommer in på PRO, kan du läsa med VO-klassen inom alla ämnen, förutom matten.
    I matten bör du få extra-hjälp, läsa i en liten grupp eller individuellt med matteläraren. Och tanken är i så fall att du ska försöka få godkänt betyg i grundskole-matematik, och sedan gå över och läsa Matematik 1a, en gymnasiekurs.

    Länktips: Gymnasieguiden.se/program/IM/programinriktat-individuellt-val.

    • : jag vet inte vilken program min skola anmälde mig till men jag fick en papper från min studievägledare som det ståg Individuellt Alternativ. det står valbart grundskolans ämnen som man inte fått betyg i. praktik heltid eller praktik deltid. Yrkesintroduktion vård och omsorg mixat teori och praktik.
    • Liselotte : Jag har nu skrivit ett nytt svar. Exempel på en skola som, enligt våra uppgiftre, erbjuder PRO är https://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/liljaskolan
    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Hani,
    i din kommentar nämner du 2 olika introduktionsprogram - Individuellt alternativ och Yrkesintroduktion. Det är inte det programmet som Anna nämnde i sitt svar. Anna nämnde PRO, programinriktat individuellt val.
    Kika gärna på beskrivningar av de olika IM_programmen >>>.

    Om du tycker att Programinriktat individuellt val passar dig bättre, prata med dem som anmälde dig till IM, ett av introduktionsprogrammen och fråga om de kan ändra - till PRO, programinriktat individuellt val. Med alla godkända betyg förutom matematiken, är du BEHÖRIG till PRO.

    Om man söker gymnasieplats i Umeå, är det kansli/gymnasieantagningen-for-vasterbottens-län, som administrerar antagning till gymnasiet för den eleven. Prata i första hand med SYV på den skola där du läste nu, senast, eller med Rektor på den skolan, men annars försök vända dig direkt till gymnasieantagningskansliet (i ditt län).

    Vänligen

    L.

    Liselotte
    • :

      Tack för att ni svarade det hjälpte mig jätte mycket. Nu fick jag svar från skolan att det finns möjlighet att läsa gymnasiekurser samtidigt som jag läser matematiken är det som programinriktat individuellt val.

    • Anna : Vi på Fråga SYV är mycket glada om våra svar blir till hjälp! :) Du får gärna gilla oss på https://www.facebook.com/fragasyv.se/?fref=ts ;)

    Frågor och svar taggade med '200 poäng' (2 st.)

    • Nanna

      Hur funkar individuella val?

      Hej! Jag har suttit och försökt googla fram lite grejer angående individuella val. Jag har hittat att det är 200 poäng, men betyder det 200 poäng i 2:an och 200 poäng i 3:an eller är det 200 poäng sammanlagt i båda årskurserna. Jag...

      Milla : : Hej,det är 200 poäng sammanlagt inom Individuellt val på gymnasiets nationella program. Eleverna brukar läsa en 100poängskurs i tvåan och en annan 100p-kurs i trean inom individuellt val (eller... Läs hela svaret
    • Elmira

      Komvux, är det möjligt med undantag?

      Hej, Jag läser nu det naturvetenskapligaprogrammet men på komvux istället. Min tanke är att söka till universitet nästa år, men för medlingen kommer jag inte kunna läsa 2 kurser. Och det är 100 poängs kurser vardera. Är det...

      Liselotte: : Hej! jag är inte säker på att jag förstår exakt vad du menar.Kanske vill du läsa på komvux på mer än heltid, alltså fler poäng per termin än heltid... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga