Felicia
    Hej! Jag funderar på att söka in till en YH-utbildning inom redovisning men har lite funderingar. Jag har tänkt i lite olika banor angående detta och har kommit fram till att jag tror att en YH-utbildning passar mig bättre än en högskoleutbildning. Men det är en sak jag är orolig för. Det känns som att högskoleutbildade har en högre status på arbetsmarknaden, och att de därför kan få högre lön trots att vi gör samma jobb. Samtidigt har jag läst att arbetsgivare gillar YH-utbildade för att de har mycket praktisk erfarenhet. Men jag vill inte riskera att få en sämre lön bara för att jag valde en YH-utbildning, vad tror ni? Finns risken?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Det är individuell lönesättning och jättesvårt att svara på din fråga men jag råder dig också att tänka på "förlorad arbetsinkomst " under den extra tiden som du skulle läsa på högskolan. Säg att yh är två år och kandidat är tre år. På ett år hinner du låna 50000kr hos CSN plus att du inte får lön under det året som du studerar. Det krävs stor löneskillnad för att kompensera för det!;)

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga