1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej,
    jag förstår att du mycket gärna vill få A betyg i samhällskunskap. Är det för att få bättre chans att komma in på den utbildning på gymnasiet som du helst vill komma in på? eller mest för att du vet att du förtjänar A-betyget? eller kanske både och?
    Men, oavsett orsaken, så är det Lärarens kompetens att sätta betyg, inte Studie- och yrkesvägledarens. Det jag som SYV kan informera dig om är att skillnaden mellan A och B är 2,5 /vilket du kanske själv redan vet/. Om en elev med alla A-betyg i 17 ämnen får 340 betygspoäng att konkurrera om gymnasieplats med, får hen med B betyg i ett ämne 337,5 betygspoäng /skillnaden är alltså inte så stor men givetvis kan det i vissa fall bli avgörande för att komma in på en önskad utbildning på gymnasiet/.

    Angående rätt att komplettera - hur mycket, när eller ens OM... kan inte en studie- och yrkesvägledare uttala sig om mer än att säga att det finns ej några strikta regler som skulle reglera just det.
    Som elev ska man försöka följa lärarens instruktioner på det bästa sättet man kan och om man är missnöjd med sin lärare, ska man vända sig till rektor på skolan för att det är rektor som är ytterst ansvarig.

    Jag förstår att det är inte ett sådant svar du önskar få. Tyvärr kan vi på Fråga SYV ej ge ett annat svar för att betygssättningen ligger utanför SYV-arnas kompetens.

    Vänligen och lycka till med dina studier och dina betyg!
    L.

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga