Ruth 40 år

  Har du koll på vad som gäller när en elev har fått F i Engelska 6 (både gymnasium och Komvux) men nu läser Engelska 7. Jag vet att kurserna bygger på varandra men krävs det godkänt betyg i Engelska 6 eller endast betyg? Som jag förstått det får eleven läsa Engelska 7 men vill bara säkerställa.

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Ruth,
  om eleven uppnår kraven för godkänt betyg i eng7 får hen det betyget hen har gjort sig förtjänt av. 
  Jämför: för att anmäla sig till en Prövning, krävs inga betyg, över huvudet taget. Säg, att en person son ej läst engelska i skolan alls, men har lärt sig på egen hand - anmäler sig till prövning i eng7 och uppvisar utmärkta kunskaper - hen kan få A . betyg (och detta trots att hen ej har några som helst andra betyg i engelska). 
  ****
  Vidare gäller
  Komvux brukar inte ge plats på eng7 om man ej har godkänt betyg i eng6 - detta pga komvux gör bedömning att man i så fall inte har tillräckliga förutsättningar att få godkänt betyg i eng7.
  På gymnasiet får elever läsa vidare i ämnen, även om de har F i underliggande kurser (konstigt nog). 

  En liten undring - är det en gymnasieelev eller elev på komvux din fråga gäller? varför läser hen eng7 när hen ej har godkänt betyg i eng6? Har hen godkänt betyg i eng5?

  Hälsningar
  Mikael syv

  • Ruth eleven läser på komvux. Eleven har läst engelska 6 förut både på gymnasiet och komvux och fick F men nu eleven är antagen på komvux till engelska 7utan att göra en prövning i engelska 6 !
  • Anna Det är ovanligt. Men, oavsett, om hen uppnår kraven, bör hen få det betyg hen förtjänar.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga