Oliwia
    Hej!

    Jag skulle vilja göra prövning i kurs matematik 1a, för att höja betyget (D) som finns på min gymnasieexamen, samt höja snittbetyget. Dock finns den kursen inte i prövningsenheten, förutom matematik 1b och matematik 1c som är tillgängliga.

    Är det möjligt att i mitt fall göra prövning i matematik 1b istället för 1a, så att den räknas in i snittbetyget?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Oliwia, 
    det går bra att räkna in betyget i matematik 1b eller 1c i stället för 1a, men det är inte fördelaktigt för dig. Matematik 1a är lättare att få högre betyg i. Matematik 1b är en svårare kurs. 
    Prövning kan man göra i alla kommuner. Du behöver alltså inte söka just där du bor eller är folkbokförd, utan kan söka prövningar i hela Sverige...

    Vänligen

    ANNA

    • :

      Tack så mycket för svaret! Såsom jag förstått rätt, om jag gör prövning i matematik 1b och (antagligen) får högre betyg än D, så kommer den nya betyget ingå i betyg från examen? 

    • Anna : I dokumentet Examensbevis ändas inget. Du skickar med ett "tillägg" - urdrag ur betygskatalogen med ett nytt betyg och betyg i matte 1b (om det är ett högre betyg än du redan har i matte - på nivå 1...) kommer att räknas in i ditt jämförelsetal.
    • Anna : Dock är det lättare att få högre betyg i matte 1a än i matte 1b... för att matte 1a är en något enklare/lättare kurs.

    Frågor och svar taggade med 'hjälp mig snälla' (1 st.)

    • 747

      Hur ser vägen ut för mig?

      Tjena du som läser detta. Jag går för tillfället på gymnasiet, första året, på Teknikprogrammet, teknikvetenskap. Jag har haft som mål att bli civilpilot sen jag var 4, och har det fortfarande. Jag har gjort lite sökningar men hittar inte speciellt mycket. Nu efter examen, vilket jag vet jag...

      Milla : : Hej,civilpilot eller trafikflygare utbildas i Sverige (i alla fall som det är nu, våren 2023) antingen inom yrkeshögskola eller hos privata skolor. Helt kostnadsfritt kan man (enligt vad jag förstår) inte... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga