Elev
    Hej! Om jag ska söka in i ett universitet och har nuvarande E i matematik, och sedan skriver en prövning och får F, samtidigt som jag har höjt andra ämnen mha prövningar, kommer matematik betyget dessutom ingå eller går det att "välja bort den" och ha med betyget E som man tidigare fått innan, dvs under gymnasiet?
    • Julia : Nej, du kan inte sänka betyget, om du får ett nytt (lägre betyg). Det är alltid högsta betyget som gäller i fall man har fler än ett betyg i samma kurs.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Dany,
    om man har flera betyg i samma kurs då gäller det HöGRE betyget. Du kan alltså inte sänka betyget genom att få lägre betyg på prövningen eller genom att läsa samma eller motsvarande kurs ännu en gång (om du får den möjligheten)... alltså Högre betyg står kvar om du får lägre betyg i samma kurs, senare; och om det är genom en prövning eller på annat sätt som du får lägre betyg, spelar ingen roll.
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'normeringstabellerna' (2 st.)

    • My19373

      Hur många rätt motsvarar 1,6?

      Hej! har försökt att ta reda å hur många rätt som krävs totalt för att få 1,6 poäng på hp provet. På tex allakando.se stog det 59-61 rätt för 1,5 ? Men totala frågorna är 160 st. Tack på förhand.

      Milla : : Hej!För att räkna ut hur många rätt som krävs för att nå ett visst resultat på högskoleprovet är det viktigt att förstå att högskoleprovet består av... Läs hela svaret
    • Brendan

      Har du gjort högskoleprovet i vår?

      Då finns normeringstabellerna studera.nu från och med idag. För att räkna ut ditt resultat behöver du fyllt i alla svar på den orangea lappen. Därefter rättar du den, och ser hur många poäng du fått på respektive del (verbal och kvantitativ). Kolla sedan hur mycket poängen för varje del...

      Milla : : Hej Brendan! Jag tycker också du skriver bra kommentarer med länkar till de rätta sidorna och även bra förslag på vad man kan tänka på och vilka olika alternativ som finns! Tack så jättemycket! Milla :)

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga