1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Emilio!
    Som vi tolkar reglerna enligt vilka man antas till svenska högskole/universitetsutbildningar, så måste man under alla omständigheter vara behörig, alltså ha både grundläggande och särskild behörighet (om särskild behörighet krävs). Sedan prövas behöriga sökande i alla de olika urvalsgrupper där de kan prövas.
    De som har ett giltigt resultat från högskoleprovet prövas i HP-urvalet. De kan samtidigt prövas även i ännu en eller flera andra urvalsgrupper. De som prövas i HP-urvalet konkurrerar i den gruppen med högsta resultat på högskoleprovet (om man har flera resultat) och att man har kompletterat för behörighet eller inte spelar ingen roll för att man konkurrerar med siffran = högskoprovsresultat (en siffra mellan "noll" och 2.0).
    När du ansöker via www.antagning.se behöver du inte uppge i vilka urvalsgrupper du vill bli prövad. Antagning.se kommer pröva dig i alla de urvalsgrupper där du kan prövas.
    Gör högskoleprovet så många ggr du kan - högsta resultat kommer att gälla! Att du idag har HP-resultat med god marginal är jättebra men ingen vet vilket resultat på HP som kommer ge plats på "din utbildning" i framtiden, därför rekommenderar jag dig i första hand se till att bli behörig, men i andra hand även göra högskoleprovet ännu en eller ett par gånger och hoppas på att du får ännu högre resultat.
    Lycka till med dina studier och med din högskoleansökan!

    Frågor och svar taggade med 'skrivvakt' (1 st.)

    • LindaM

      Tentamenservice i Malmö?

      Hej, jag pluggar distanskurs på Mittuniversitetet i Sundsvall/Östersund och söker ett ställe att tenta på i Malmö. På nitus.se finns inte Malmö med, vilket är märkligt tycker jag, borde ju finnas fler distansstudenter här. Malmö...

      Milla : : Hej!tips! testa kontakta Komvux I Malmö och fråga om du kan skriva din tenta samtidigt som komvux-studerande i Malmö skriver prov/saltentor t.ex ingår ju den skriftliga delen i varje prövning och... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga