David
    Hej,

    Jag har en fråga, kan man skriva en prövning i gymnasiearbetet? Jag vet om om man läser till ex Matematik 1a, och får D, då kan man skriva prövning och om man får till ex B på prövning som konkurrerar man med ett B istället för D, tänkte om man får D på ens gymnasiearbete? Kan man då skriva en prövning i ens gymnasiearbete och då få ett högre betyg? Tack.

    Mvh,

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej David,
    eftersom i Gymnasiearbete finns ingen möjlighet att få högre betyg än E, finns det ingen anledning att göra om eller göra prövning för att försöka få upp betyget från E och uppåt, eftersom det är omöjligt; betygsskala för GA består av 2 steg - F och E.
    Det är endast om man ska ha en annan inriktning på sin examensbevis, jämfört med studiebeviset - då måste man göra GA på nytt, med ett nytt tema. Men återigen är det endast F eller E man kan få i GA.
    Betyg i GA räknas inte in i jämförelsetal.
    Vänligen

    L.

    Liselotte
    • : Jaha, okej, så egentligen så är det i princip, "godkänd eller icke godkänd" alltså? Visste inte det. Tack.
    • Milla : Ja, gymnasiearbete har betygsskala på F-E, endast och det är helt nödvändigt att få E och med rätt tema, som passar in i examensbevisets inriktning, för att kunna få ut ett examensbevis.

    Frågor och svar taggade med 'case metoden' (2 st.)

    • Emilia

      Vilka skolor använder sig av case?

      Tycker att studietekniken ’case’ verkar interssant men jag undrar hur många skolor som använder sig av det. Men också vad det finns för, för-nackdelar.

      Julia: : Hej,Sjölins gymnasium Södermalm >> - använder sig av Case-metoden. På Anna Whitlocks gymnasium >>är case en av de metoder som lärare använder, men skolan har inte byggt hela... Läs hela svaret
    • Annika

      Case metoden vs vanligt gymnasium?

      Hej! Har läst lite angående case metoden som Sjölins gymnasium använder. Har ni någon erfarenhet av detta sätt att lära sig på? Bra, dåligt? Vilken typ av människa tror ni detta passar för?

      Liselotte: : Hej Annika! Vi som svarar på frågor här är Studie- och yrkesvägledare, inte lärare och har därför inte djup kunskap i olika pedagogiska metoder, som lärare använder sig... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga