Amanda

    Jag arbetar som fritidsledare vid sidan av och har en ungdom som har hamnat lite snett i livet. Han har en prick för ringa narkotikabrott i sitt belastningsregister, som kommer sitta kvar i 5 år. Han drömmer om att bli psykolog - frågan är alltså: hur kommer det att fungera i praktiken? Kommer han få läsa utbildningen eller kommer det snarare bli problem när han ska ut i praktik eller när han ska ansöka om legitimation?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Hedda,
    Psykologprogrammet är en utbildning på fem år på heltid. Så, om hen ännu inte är inne i den utbildningen, kommer "pricken" som är på fem år (som du skriver) hinna försvinna.
    Det är rätt så svårt att komma in på psykologprogrammet; tuff konkurrens; endast alla A-betygen från gymnasiet brukar inte räcka utan man måste även ha några meritpoäng; alternativt högt resultat på högskoleprovet.
    Jag tycker hen får söka till psykologprogrammet; om hen antas, då har de utbildningsansvariga/antagningsgruppen gjort bedömning att det är inte ett problem med "pricken".
     

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga