Alja
    Hej! Jag har läst dessa kurser i gymnasiet, varav 6 st inte är godkända. Jag gör just nu prövningar på Bio 2, Kem 2, Fy 2 och Ma 4. Räcker dessa för att få gymnasieexamen? Kurserna jag har läst är:

    Bild och form1
    Bio 1
    Bio 2
    Eng 5
    Eng 6
    Foto 1
    Fy 1 (150 p)
    Fy 2
    His 1
    Idrott 1
    Kem 1
    Kem 2
    Matte 1
    Matte 2
    Matte 3
    Matte 4
    Matte 5
    Modern språk 3
    Modern språk 4
    Rel 1 (50p)
    Sam 1
    Sv 1
    Sv 2
    Sv 3
    Gymnasiearbete
    Medicin 1 (utökat) (150p)

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Alja,
    du skriver att 6 st. kurser inte är godkända... vilka kurser är det som du har F betyg på?
    *****
    Vi på Fråga SYV kan inte "lova" dig ngt. vad gäller utfärdandet av examensbevis.
    Det är rektor på komvux i den kommunen där du är folkbokförd som bestämmer. Visst, finns det regler, men i vissa fall kan rektorn även besluta om att göra undantag.

    Du skriver "Medicin 1, Utökad" - menar du att du har fått examensbevis från gymnasiet och i det står "U" vid betyget i den kursen? eller fick du Studiebevis på gymnasiet och det i din studieplan stod "U" vid Medicin-kursen?
    Jag frågar det för att svar på de frågorna är avgörande för vad som gäller.
    Eftersom vi inte får tillräckligt mycket info av din fråga - kan vi egentligen inte säga ngt. Vänd dig till komvux i den kommunen där du är folkbokförd.

    Om du fick Studiebevis på gymnasiet, kan du få Examensbevis från Naturvet.programmet från komvux.

    Om du redan fått Examensbevis på gymnasiet, kan du inte få ett nytt högskoleförberedande examensbevis, utan endast ett yrkesbevis (då måste du läsa ett antal yrkeskurser för att uppnå de kraven).

     

    Allmänt för examensbevis från komvux, gäller:
    minst 2250 poäng måste vara betygsatta med Godkända betyg (E eller högre);
    150 poäng kan vara betygsatta med F betyg (men det är en nackdel, för att det drar ner ditt jämförelsetal). GA, gymnasiearbete, måste man ha E betyg på. Och tema för GA måste passa in i det programmet som examensbeviset är "från".
    På komvux är det rektor som med sin underskrift försäkrar att reglerna har följts och examensbevis är giltigt. Ansvar kan vara delegerat till SYV på komvux, men ytterst är det ändå rektorn som är ansvarig.

    • : Kurserna som inte är godkända är de fyra + moderna språk 4 och ma 5. I mitt examensbevis bredvid Medicin står det 'U'. Vad jag undrar är mer om jag kan söka till universitet efter mina prövningar på de fyra kurserna? Kommer jag ha tillräckligt med poäng?
    • Anna : Det är emot reglerna att utfärda examensbevis med så många F betyg som du uppger att du har. Ditt examensbevis från gymnasiet kanske är utfärdat felaktigt och du bör i så fall ansöka om att det upphävs; i så fall ska du kunna få ett nytt examensbevis - från komvux.
    • Anna : Du kan kontakta rektorn på din f d gymnasieskola och visa mitt svar.
    • Anna : Står det verkligen Examensbevis eller står det kanske STUDIEBEVIS som överskrift (rubrik) på det dokumentet som du fick när du slutade på gymnasiet?
    • : Mitt fel!! Står Studiebevis, såg jag nyss.
    • Anna : Det är väldigt stor skilland på Examensbevis och studiebevis. Med studiebevis kan du nu ta Examensbevis från komvux och du kan t o m byta ut ett stort antal kurser - ej ta in de kurser du läste på gymnasiet utan ta in nya kurser, som du läser eller gör prövningar i - nu, efter gymnasiet.
    • Anna : Du behöver göra Planering mot examensbevis med SYV på komvux; boka tid på komvux i din kommun.
    Läs alla kommentarer

    Frågor och svar taggade med 'tid' (4 st.)

    • Emma

      Hur lång tid tar det att plugga till en prövning?

      Min tanke är att ska skriva prövning i naturkunskap 1b. Jag undrar dock hur många veckors studietid jag bör lägga på det om jag studerar det på heltid. Vet att det är olika för alla men vad är riktlinjen eller det "normala"?

      Julia: : Hej Emma,Naturkunskap 1b är en 100poängskurs, och omfattning i timmar på den är alltså 200 timmar. När elever läser den i skolan, så är det cirka 100... Läs hela svaret
    • Nasteho

      Universitet - Kan man plugga två program samtidigt?

      Hej!! Det första jag vill nämna är att jag INTE är osäker över vilket program (av de två program som jag kommer nämna) jag helst vill plugga utan att jag vill/kommer även plugga den andra men helst i en kortare tidsperiod än om jag studera ena och sedan den andra. Därmed, är min fråga,...

      Melina: : Hej! Du får läsa på en studietakt som är max 150%  (dvs 45 högskolepoäng per termin). Det är möjligt att bli antagen till både program och till en... Läs hela svaret
    • Sandra

      Finns det några bestämda timma för en x-poängs kurs?

      Min klass har fått ett jättejobbigt schema där man ser att de som gjort schemat prioriterar gemensamma kurser, som engelska, svenska, naturvetenskap, psykologi, religon, matte och historia. Jag går på vård och omsorg, just för att den innehåller kurserna Medicin, vård och omsorg,...

      Milla : : Hej Sandra! Råder dig kontakta Skolverkets Upplysningstjänst Telefon: 08 - 527 332 00 Telefontid: Vardagar 09.30 - 11.30 och 13.00 - 15.00 E-post: [email protected] Svar på epost... Läs hela svaret
    • zebastain

      Hur länge kan jag studera på högskolan?

      1, Det som jag undrar är hur länge kan jag studera på en högskola? Jag har hört att det finns något som heter universitet. 2, Min andra fråga är också vad är skillnaden mellan universitet, folkhögskola och högskola. Jag undrar också om jag på gymnasiet läser till exempel samhällsvetenskap men...

      Lena: : Hejsan, jag ska försöka svara på dina frågor i turordning: 1. Det som jag undrar är hur länge kan jag studera på en högskola? Svar; Du kan plugga länge på högskolan. En grundutbildning som kallas en... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga