2 Svar

    Daniel SYV

    Hej Leyla,

    du går gärna kika på yrkespresentation: >>sektionschef-inom-varden där det också ges exempel på vilken utbildning som anses som passande/lämplig utbildning.
    Grunden är en högskoleutbildning - på minst 3 år. Sedan skadar det inte att bygga på med studier i ledarskap och organisation.

    Du nämner "Ledarskap och organisation 1,2,3" - exakt vilken utbildning syftar du på? :)

    På gymnasienivå finns det en 100 poängskurs - Ledarskap och organisation som det är bra att välja till om man senare vill jobba som chef/samordnare/koordinator eller arbetsledare.

    Men att få chefsjobbet utan att ha minst 3-årig högskoleutbildning är mycket ovanligt nuförtiden. Förr i tiden kunde man få det "på" endast lång arbetslivserfarenhet. Även idag kan man kanske få chefsjobbet om man har arbetat inom "rätt bransch" i minst 15 år och har läst fortbildningskurser eller bedrev självstudier, men det är, som sagt, ganska ovanligt.

    Det som oftast krävs är en akademisk utbildning /minst 3 år på högskolenivå på heltid/ och påbyggnadsutbildning + arbetslivserfarenhet samt att ha de "rätta" personliga egenskaper samt även ha "turen"på sin sida - då är det många som söker chefsjobben och konkurrensen är hård.

    Hälsningar

    Daniel

    P.S: du får gärna förklara vilka kurser 1,2, 3 du menar inom "Ledarskap och organisation". :)

    • : Jag menar Ledarskap och organisation I, II och III som man läser i Högskolan
    • : Räcker det med att läsa de och sen vidare utbilda sig till sektionschef eller måste jag tex läsa socionomprogrammet ??
    • Julia : Det finns inte några strikta regler om vilken utbildning en sektionschef behöver ha. Den som anställer väljer den "mest lämpliga kandidaten" av alla som söker tjänsten. Hur blir man den mest lämpliga kandidaten - är det tyvärr ganska svårt att svara på. Ett tips skulle vara att fråga på personalavdelningen i den organisationen där du vill arbeta Vad de senast anställda sektionschefer hade för utbildning och övriga meriter och utgå ifrån det /försöka skaffa sig samma eller liknande utbildning och meriter/.
    Julia SYV på FrågaSYV

    Hejsan, tips: hitta i >>>Platsbanken /lediga jobb/ eller på andra sajter som annonserar lediga jobb några jobb som du vill i framtiden ha och se vad det är för utbildning som arbetsgivaren önskar. 

    vänligen

    Julia SYV

    Frågor och svar taggade med 'telefontid' (2 st.)

    • Julia

      Massor med frågor men bor långt bort, hur bokar man en telefontid?

      Hejsan! Jag funderar på att börja studera till hösten men bor långt uppe i norr, utan tillgång till någon syv. Och jag har en massa frågor som jag lättast hade fått svar på över telefon. Försökt googla ang telefontider men verkar inte helt lätt. Har ni någon rekomendation? Jag är skriven i...

      Anna: : Hej Julia, Kontaktinformation till vuxenutbildningen i göteborg är som följer nedan: Telefon031-368 30 00 TelefontiderMåndag - onsdag 10-11.30Torsdag 13-14.30Fredag... Läs hela svaret
    • Boulus

      Mitt gymnasieval?

      Jag hade inte svarat på antagningsbeskedet den 15 juli och jag försökte kontakta Antagningskansli och studieväglednigen i Göteborg och de var stängda, kommer jag kunna gå in i en av mina gymnasieval om jag svarar den första augusti då indra2 sidan öppnar?

      Julia: : Hej Boulus! Är du ANTAGEN på något av dina alternativ i gymnasievalet? Har du någon bra förklaring till varför du inte svarade i tid? Du behöver inte förklara för oss här på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga