Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 32119 frågor besvarade.
teoretisk gastronomi?
Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
1 Svar
Hej Kristina,
kan inte du starta eget företag och som egenföretagare/entreprenör sysssla med det som du tycker är roligast? Du skriver att du vet att du skulle göra ett mycket bra jobb om du fick chansen. Ge dig själv jobb, bli din egen arbetsgivare.
Som frilansande journalist också - kan inte du skriva artiklar/krönikor inom ditt specialområde och försöka få dem publicerade i passande tidningar/tidsskrifter?
***
Sedan tänker jag också på att >>doktorand-tjänster är ju ett sätt att "studera med lön". Om du kan söka doktorand-tjänst inom ditt favorit-område, kanske?
***
Folkhögskolorna - det finns idag 154 folkhögskolor som har olika inriktningar och specialiteter. Det kan finnas (förhoppningsvis) någon folkhögskola som har - för dig - rätt inriktning, där du skulle kunna söka jobb som lärare (folkhögskolelärare)?
Överlag - att undervisa tänker jag på...? och/eller att utveckla undervisningsmaterial för lärare/utbildare?
Inom gymnasieskola finns det t.ex en kurs Naturvetenskaplig specialisering. Ditt intresseområde kanske kan bli grund för en kurs inom det ämnet?
Hoppas någonting i mitt svar kan på något sätt bli till hjälp för dig!
Bästa hälsningar och lycka till!
ANNA
Frågor och svar taggade med 'särskild bedömning' (4 st.)
-
Om man vill bli vårdlärare på gymnasiet?
Om man vill bli vårdlärare på gymnasiet, måste man vara utbildad undersköterska? Eller måste man vara utbildad sjuksköterska för att kunna få jobba som vårdlärare? En undersköterska har inte så mycket erfarenhet som en...
Hej Frida!Vårdlärare är en variant på "yrkeslärare". Behörig yrkeslärare har examen från yrkeslärarprogrammet och söker sedan legitimation hos... Läs hela svaret -
att bli yrkeslärare?
Hej! Jag har kollat lite runt och undrar hur det fungerar med att bli yrkeslärare? som jag har förstått så räcker det med en lärarutbildning och några års erfarenheter, sedan söka till jobbet?
Hej!För att bli behörig yrkeslärare behöver du få ut en Yrkeslärarexamen, på 90 högskolepoäng som motsvarar tre terminers heltidsstudier på högskolenivå men ofta ges... Läs hela svaret -
Vad krävs för att bli yrkesläre till undersköterska utb?
Hej! Jag arbetar idag som undersköterska har gjort det i 19 år. Nu går jag o funderar på att bli yrkeslärare för vuxna eller gymnasiet som går Omvårdnads programmet blivande undersköterska. Jag undrar då vad vilken behörighet man...
Hej Helena!För att bli behörig yrkeslärare måste man skaffa sig en Yrkeslärarexamen, på minst 90 högskolepoäng (motsvarande tre terminers studier... Läs hela svaret -
Vad menas med godkänt i 8 ämnen?
Jag ska gå VO på consensum och då måste man ha godkänt i svensk, matte och engelska + 5 andra ämnen och jag undrar vad som menas med godkänt i ett ämne. För att få godkänt i de 8 ämnena måste man ha ett E i alla kriterier...
Hej Alicia,biologi är ett ämne; kemi - ett annat ämne och fysik - ännu ett annat ämne.Du har rätt i att för behörighet till yrkesprogram på gymnasiet, så måste man ha... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga