Kristina
    Hej!
    Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Kristina,
    kan inte du starta eget företag och som egenföretagare/entreprenör sysssla med det som du tycker är roligast? Du skriver att du vet att du skulle göra ett mycket bra jobb om du fick chansen. Ge dig själv jobb, bli din egen arbetsgivare. 
    Som frilansande journalist också - kan inte du skriva artiklar/krönikor inom ditt specialområde och försöka få dem publicerade i passande tidningar/tidsskrifter?
    ***
    Sedan tänker jag också på att >>doktorand-tjänster är ju ett sätt att "studera med lön". Om du kan söka doktorand-tjänst inom ditt favorit-område, kanske?

    ***
    Folkhögskolorna - det finns idag 154 folkhögskolor som har olika inriktningar och specialiteter. Det kan finnas (förhoppningsvis) någon folkhögskola som har - för dig - rätt inriktning, där du skulle kunna söka jobb som lärare (folkhögskolelärare)? 
    Överlag - att undervisa tänker jag på...? och/eller att utveckla undervisningsmaterial för lärare/utbildare?
    Inom gymnasieskola finns det t.ex en kurs Naturvetenskaplig specialisering. Ditt intresseområde kanske kan bli grund för en kurs inom det ämnet? 

    Hoppas någonting i mitt svar kan på något sätt bli till hjälp för dig!
    Bästa hälsningar och lycka till!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'konditorutbildning' (5 st.)

    • Emel

      Bageri konditori eller ekonomi?

      Hej, jag tycker om att baka och tycker att det verkar kul att gå på bageri och konditori linje i gymnasiet. Men känner mig osäker för att jag tänker mig att det nog bara är tjejer som går på den linjen och jag skulle vilja ha lite mer...

      Julia: : Hejsan,du får gärna kika på allmän information om olika gymnasieprogram.Att utbilda sig till konditor efter gymnasiet om du får examen från gymnasiet och speciellt från ett... Läs hela svaret
    • Sara

      Får man gå utbildning på gymnasienivå efter att man har tagit examen?

      Jag tog gymnasieexamen 2017 och hade väldigt bra betyg, men vill inte arbeta inom det område jag tog examen som. Jag har sedan dess studerat på universitetet och tar examen nästa år men känner redan nu att jag förmodligen inte kommer trivas inom...

      Peter: : Hej Sara,gymnasiala studier för vuxna finns inom Komvux och på folkhögskolorna. Du får söka till komvux (i den kommunen där du ä folkbokförd, i... Läs hela svaret
    • Emma

      Chokladtillverkning ?

      Hej, om man har läst en utbildning via Lernia på gymnasienivå "Bagare och konditor" och vill bygga med en utbildning eller kortare kurs inom chokladtillverkning, vart vänder man sig vid en ansökan? Har ni tips på idéer på vilka kurser eller utbildning det finns i Skåne?

      Anna: : Hej Emma,inom yrkeshögskola finns det några få utbildningar inom Bageri-konditori; vet inte om de tar upp just choklad-tillverkning, men kika du på dem och ställ frågor till de utbildningsansvariga... Läs hela svaret
    • Amanda

      Bli kock/bagare/konditor efter gymnasiet?

      Jag har precis börjat på naturlinjen på gymnasiet. Jag är fortfarande inte helt säker på att det är natur jag vill gå och väger mellan natur och restaurang/livsmedel. Jag vet att natur är en bred linje vilket är bra då jag inte är helt säker på vad jag vill bli men det känns som att naturlinjen...

      Anna: : Hej Amanda! Det är mycket svårt att få gå yrkesutbildning på gymnasial nivå, när man redan är klar med gymnasiet. Det finns inte i alla kommuner och där det finns så är det "personer med kort tidigare... Läs hela svaret
    • Emilia

      Konditorutbildning efter gymnasiet?

      Hej! Jag går sista året på gymnasiet och läser ekonomi. Jag har ett stort intresse för bakning och har bakat sedan många år och har även en farmor som tidigare varit konditor. Jag skulle nu efter gymnasiet vilja läsa till konditor/bagare men vet inte var jag ska titta efter utbildningar. Har det...

      Lena: : Hejsan, jag sökte via denna länk på Studentum - kanske du kan hitta något intressant här http://www.studentum.se/search/educations?q=konditor Gå in på respektive utbildning och se vad som krävs. /Lena, Syv

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga