1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Malin,
    fysik 1a är en kurs á 150 poäng. Det går ha upp till max 250 p. F-betyg (men inte i vilka kurser som helst, dock) och ändå Uppfylla kraven och kunna få Examensbevis. Det går att med F i Fysik 1a (om man för övrigt uppfyller kraven, exempelvis måste man ha godkänt i gymnasiearbete; och sammanlagt ej ha mer än 250 p. F) - få ut Examensbevis. Se gärna info på gymnasieguiden.se/informeras/vad-kraevs-foer-att-uppna-gymnasieexamen.

    Dock vill jag uppmana dig att försöka innan du går ut gymnasiet, höja ditt betyg i fysik 1a - till lägst E-betyg. Du har rätt att göra prövning i kurser som du fick F i, innan du går ut gymnasiet. Får du möjlighet att gå om kursen nästa år, tacka Ja till det, är mitt råd. 
    Det är nämligen så att F i en 150 poängskurs sänker ditt jämförelsetal rätt mycket. Skillnaden mellan F och E i fysik 1a blir "plus-minus" 0.6 (exempelvis om du med F i fysik 1a kommer ha 14.4 i jämförelsetal, kommer du med E betyg i den kursen ha 15.0 och A betyg i den kursen, skulle höja jämförelsetal till 15.6). Det är, alltså, lika stor skillnad mellan F och E, som mellan E och A betyg. 
    *************
    Sammanfattning
    det kan gå att med F i fysik 1a få ut examensbevis (om man uppfyller kraven, för övrigt). 
    Det är dock en stor nackdel att i examensbeviset "låsa in" F-kurser (för att man blir senare inte "av" med dem).

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'daniel' (1 st.)

    • Jonathan

      omval gymnasie?

      Hejsan. Jag har några frågor angående omval i gymnasiet. Fråga nr1 Hur bär jag mig åt när omvalsperioden börjar? Fråga nr2 Vad ska jag göra när jag bestämt valen? Ska jag göra som sist att ge dessa papper till min rektor? Fråga nr3 Min studievägledare heter Daniel men bara träffta...

      Anna: : Hej Jonathan, de praktiska detaljer kring gymnasieval funkar på olika sätt, beroende var i landet man söker. Vi tror att ditt antagningskansli är - gymnasieantagningen i Västerås>>; om det stämmer... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga