Manaf

    Hej! Om en studerar på universitetet och även på vuxenutbildning (gymnasienivå) samtidigt, kan man ansöka om studiemedel för vuxenutbildning kurserna (inte universitets)? Tack!

    • : Ja, i så fall väljer du kurserna på Komvux i din ansökan om studiemedel bara.
    • : Jag har redan ansökt CSN för universitet, men fick ingen beslut. Kan jag ändra ansökning till Komvux kurserna?
    • Anna : Om du gjorde ansökan hos CSN, bör du få beslut. Kontakta CSN och fråga när du får beslut. Storlek på studiemedel är ju detsamma: varför vill du ha det för komvuxkurser och inte för universitetskurser?
    • : Tack för svaret! Jag skulle vilja spara universitets studiemedel veckor, ifall jag ändrar programmet jag studerar nu eller kanske studerar två program.
    • Anna : På eftergymnasial nivå kan man få studiemedel i sex år.
    • Anna : Kontakta CSN och lycka till!
    Läs alla kommentarer

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Vad är din studietakt på komvux? Läser du på heltid på komvux eller på minst halvtid? 

    För studier som är på lägre takt än halvtid, kan man inte få studiemedel. För halvtidsstudier kan du få Halva studiemedel (bidrag 1500kr för fyra veckors studier). 

    Sedan är också frågan om du har några gymnasieveckor kvar att ta av hos CSN, det måste du fråga CSN om. 

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga