Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 32156 frågor besvarade.
Vad blir man efter restaurang- och livsmedelsprogrammet?
1 Svar
hejsan,
På Restaurang och livsmedelsprogrammet>>
inrikt. Kök och servering>>
finns följande yrkesutgångar:
- Kock, läs om yrket här>>
och
- Servitör/servitris, läs om yrket här>>
Med tanke på den nuvarande och framtida (arbetsmarknadsprognos) arbetsmarknaden är det fördelaktigare att välja bli Kock (och inte servitris) då kockar har mycket bra arbetsmarknad nu och inom fem-tio år (längre än 10 år gör inte Arbetsförmedlingen sina prognoser) men upp till på 10 års sikt är prognosen att det blir lätt att få jobb (kock är och förblir ett av de bristyrken i Sverige).
Mer om yrken: läs om yrken inom Hotell, restaurang & turism>>
Vänliga hälsningar
L. :)
Frågor och svar taggade med '"snitt"' (2 st.)
-
merit, universitet?
Om jag idag har ett meritsnitt på 13, och vill komma in på ett program som kräver 19 i merit. hur många ämnen behöver jag då läsa på komvux?
hej J, Alla B-betyg i alla gymnaisala kurser ger "snitt" på 17.5 och om man dessutom har 1,5 i merit - t.ex har B betyget även i Moderna språk 3 och 4 - då har man Meritvärde på 19.0. Har man max i merit... Läs hela svaret -
Idrott och hälsa 2, utökad kurs, kan det höja/sänka mitt snitt?
Hej, Jag läser Idrott och hälsa 2 som utökad kurs och undrar rent konkret om betyget kommer ha något inflytande i mitt snitt, alltså kan det höja eller sänka mitt snitt?
Hej Adam, det är endast om du hittar någon utbildning på högskolenivå, som kräver för Särskild behörighet just Idrott och hälsa 2 -... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga