1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Erik,

    i vilken stad söker du till gymnasiet. om du svarar på den frågan - får du kontaktuppgifter till ditt gymnasieantagningskansli av oss. Du kontaktar personal på gymnasieantagningskansliet som kan berätta för dig hur din ansökan till gymnasiet ser ut och vad du kan eller behöver göra nu, om du behöver göra ngt.

    Vänligen
    Julia syv

    Hej Erik,
    vi på Fråga syv har inte inloggning till alla de olika gymnasieantagningskansliernas antagningssystem. Du måste vända dig till Personal på ditt antagningskansli.
    Även syv på din skola (och kanske också någon person till - kanske rektorn eller biträdande rektorn) har inloggning - det måste du fråga på din skola i så fall.
    Det är givetvis mycket viktigt att få reda på vad som ligger i antag.systemet - alltså vad du har sökt till, till gymnasiet.
    Om du ringer till gyantagningen och ej får svar, maila! Uppge då direkt ditt personnummer, annars kan inte personal på antag.kansliet få fram ngt., allt "går på" personnummret.
    Fråga syv önskar dig Lycka till med ditt gymnasieval!
    Vänligen
    Julia

    • : Jag söker från Stockholm. Såg några fel i min fråga. Syv på min skola har varit frånvarande. Tackar för all hjälp jag kan få
    • Mikael : Om SYV-en är "frånvarande", är det i så fall Rektorns ansvar att hänvisa dig till en annan SYV eller en annan person, som ska hjälpa dig. Vänd dig till Rekorn på din skola, råder jag dig!
    • Mikael : Kontaktuppgifter till gymnasieantagningskansliet i Stockholm är [email protected] 08-580 08 000

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga