1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Lena,
  svar på din fråga beror på - om du redan innan du gör prövning är behörig till den utbildning som du söker till;

  1. om du innan du gör prövning är behörig till "din" utbildning - kommer du att prövas både i BI och i BII: i BI prövas du med det lägre Meritvärde, som du hade innan kompletteringen;
  i BII prövas du med det högre Meritvärde, som du får efter prövningen.

  2. om du innan prövningen inte var behörig - då prövas du endast i BII, kompletteringsgruppen.

  Hoppas mitt svar blir till hjälp!
  ANNA

  OBS! bra att veta att om du har examensbevis, då kommer endast betyg de Nya kurser /som inte ingår i examensbeviset/ räknas in, som ger dig Särskild behörighet till just din högskoleutbildning ELLER om kurser ger Meritpoäng; inga andra nya "onödiga" kurser kommer att räknas in eller på ngt. sätt påverka ditt jämförelsetal eller meritvärde.
  Så, om du redan nu är behörig - är det endast kurser som kan ge meritpoäng, dvs moderna spåk 3,4; engelska 7 eller högre kurser i matematik, som kommer att påverka ditt jämförelsetal och placera dig i BII-urvalsgruppen.
  Det är rätt krångligt ... kanske - så du kan, om du vill, berätta vilken kurs du vill göra prövning och vilken utbildning du söker till + om du har examensevis - då kan vå svara ang. om det nya betyget kommer att påverka dig eller inte.
  Bara för att man gör prövning - betyder det inte med automatik att det betyget kommer att på ngt sätt påverka ens chanser att komma in på en utbildning.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga