Ebba 18 år

  Vi har fått en katalog med områdesbehörigheter och där står det att jag behöver läsa biologi för att kunna bli arkitekt. Jag går teknikprogrammet med inriktning design och trodde jag inte behövde läsa biologi. Jag har kollat runt på internet och där står det att jag inte behöver biologi. Behöver jag det eller inte?

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden

  Hej Ebba,
  så här beskrivs behörighet till Arkitektprogrammet på Umeå Universitet: "Matematik 3b/3c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Naturkunskap B kan ersättas av Kemi A och Fysik A (Biologi A krävs inte). Naturkunskap 2 kan ersättas av Kemi 1 och Fysik 1a/1b1+1b2 (Biologi 1 krävs inte)."

  Annars så ingår biologi1 i det kurspaketet som ersätter naturkunskap 2. Som regel, ska man alltså ha godkänt betyg i nk2 eller i tre kurser: fysik1a, kemi1 och biologi1. Behörighetskraven kan förändras; ngn högskoleutbildning till arkitekt kan kräva "full behörighet", alltså nk2 eller att man ihop med fysik och kemi även har godkänt betyg i biologi1. Så, det är inte helt fel att läsa biologi 1.
  Jag vill också tipsa om att intressanta för dig utbildningar kan finnas inom yrkeshögskola; kika t.ex på yhguiden.se/utbildning/sti-stockholms-tekniska-institut/belysningsprojektor

  yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-kungsbacka/byggprojektoer-cad-bim
  yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/computer-graphics-design-produktvisualisering
  yhguiden.se/utbildning/campus-i12/visualisering-av-arkitektur
  utbildning/campus-i12/visualisering-av-rum-inredning-och-produkter
  OCH
  yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/arkitekturvisualisering

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga