1 Svar

    Vägledare SYV

    Hej Tilda,

    SYV-examen kan man få (i Sverige) endast via SYV-programmet; du måste söka till SYV-programmet och om du blir antagen, ansöker du om "tillgodoräknande av tidigare utbildning".

    Beteendevetarexamen kan man, i princip, sätta ihop själv; men exakt vilka kurser som bör ingå - samråder man med studievägledare på just det lärosäte där man vill ta ut sin examen. Varje högskole och universitet i Sverige får bestämma rätt mycket själva. De generella reglerna är att 180 hp ska vara godkända och Minst 90 hp inom Huvudämnet; om du vill att ditt huvudämne ska vara Pedagogik, så behöver du minst 90 hp godkända högskolepoäng; vilka resterande kurser du ska ha i din examen - är det i mångt till de lokala reglerna som just det lärosäte som ska utfärda kandidatexamen.
    Vänligen
    SYV

    Frågor och svar taggade med '#skolan#reserv' (2 st.)

    • Petter

      Kan man sluta vara reserv?

      Hej, jag vill inte stå som reserv på mina högre rangordnade val, eftersom att jag ångrar mig med dom valen och är jätte nöjd att jag kom in på mitt tredje val. Kan man stryka första och andra valet? Har mailat antagningskansliet, och beskrivit...

      Milla : : Olika gymnasieantagningskanslierna gör på olika sätt; går därför inte ge ett generellt svar; om du mailat till ditt antagningskansli men ej fick svar, ring (tel tid brukar ofta vara på vardagar kl9-11).
    • Laura

      Vad menas med första reservperioden?

      Hej syv!jag var nr 10 som reserv,men kom inte in och nu står de att förstå reservperioden har gått och jag ligger som nr4 betyder det att jag inte kommer att komma in alls och borde ge upp på den skolan eller?

      Anna: : Hej Laura! Reservantagning kan pågå till slutet på september! Du behöver inte "ge upp" om du inte vill. Att du kommer in på skolan som reserv nr.4 kan inte jag lova dig, ingen kan. Du är... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga