Moa 22 år

  Jag behöver läsa en del kurser och har pratat med syv och vi kom fram till att jag behöver läsa totalt 750p, 350p första terminen och 400p andra. 1:a terminen ser ut enligt följande: Fy1a, Ma3, Bi 1 2:a terminen ser ut enligt följande: Ma4, Bi2, Ke1, Ke2 Är detta OK? Kan jag läsa kemi 1 och kemi 2 samtidigt? Alternativt att jag byter plats och läser biologi 1 och biologi 2 samtidigt ? Behöver jag läsa den ena kursen på distans eller går det bra att läsa båda i klassrum?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Moa,
  det som komvux brukar kräva är att man får godkänt betyg i en "underliggande"/lägre kurs, för att kunna påbörja en "överliggande"/högre kurs. Alltså, tror inte jag du får läsa Kemi 1 och 2 samtidigt eller biologi 1 och 2. du måste först få godkänt betyg i kursen på nivå1 för att sedan kunna påbörja läsa kursen på nivå 2.
  Att läsa kemi1 och 2 eller biologi1 och 2 under samma termin är dock möjligt, men då läser man båda kurserna på distans eller på flex. Klassrumsundervisning brukar förläggas under en hel termin, och i så fall läser man kemi1 och biologi 1 under första terminen och kemi 2 och biologi 2 under andra terminen.
  Jag tror inte klassrumsundervisning finns för upplägget på en halvtermin men fråga gärna på komvux i din kommun om hur de lägger upp undervisningen; det kan vara väldigt olika på olika komvux.

  Ett förslag på studieplaneringen:

  1:a terminen:
  Kemi 1, Ma 3, Bi 1

  2:a terminen ser ut enligt följande:
  Ma4, Bi2, Fysik 1a, Ke2.

  Fördelar med mitt förslag, ovan - vårterminen på komvux brukar vara längre och då hinner man läsa fler poäng. Innan man börjar läsa fysik, är det en stor fördel att ha även läst matematik 3 (enligt lärare i fysik underlättar det att man kan så mycket matte som möjligt innan man börjar läsa fysik).

   

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga