Artur 19 år
  Hej!
  Just nu läser jag både moderna språk 3 och modersmål samtidigt. Kan jag ersätta betyget jag får i moderna språk med det jag får i modersmål samtidigt som jag får extra meritpoäng från att läsa moderna språk 3?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Artur,
  du måste prata med SYV på din skola - om hur din individuell studieplan ser ut.

  Det som definitivt stämmer för dig som läser mot Examensbevis (reglerna var annorlunda förut för dem som fick Slutbetyg)  är att i fall du får Meritpoäng för en kurs, så räknas betyget i den kursen även in i ditt jämförelsetal .
  Sedan - om du inte läser på mer än heltid, om du totalt kommer under 3 år på gymnasiet läsa 2500 p., då kommer Alla betyg (förutom GA, gymnasiearbete) räknas in i ditt jämförelsetal.
  ****
  Om du läser på mer än heltid (totalt fler 2500 p. under 3 år på gymnasiet) kommer minst en kurs markeras som "U" i ditt examensbevis. U-kurser räknas in i vissa fall... men inte alltid. Det är rätt komplicerat och "beror på"...

  När vi inte vet på vilket program du läser /och det spelar också roll/ eller om du läser på mer än heltid, eller hur din Individuellt studiplan ser ut - går det inte att säga så mycket mer än att råda dig boka tid med SYV på din skola och diskutera saken.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga