1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Astrid,

    jo, det bår bra att läsa ett valfritt program på gymnasiet och - på sikt - komma in på läkarprogrammet; kompletteringar kommer behövas, dock. Du skriver exempel "sam" - samhällsvet.programmet. Jo, det går, som sagt, bra att läsa vilket program som helst, men då kompletterar man efter gymnasiet så att man har godkända betyg i fysik2, kemi2, biologi2 och matematik4 (för att det är de kurserna/betygen som krävs för behörighet till läkarprogrammet, i alla fall i Sverige och som behörighet ser ut nu).
    Jag rekommenderar dock att kika lite närmare på VO, vård- och omsorgsprogrammet. På den kan man bli behörig till sjuksköterskeprogrammet, till arbetsterapeut-, fysioterapeut och till många andra högskoleutbildningar. Det går givetvis att komplettera efter gymnasiet och bli behörig även till läkarprogrammet.
    Varför just VO? jo, för att då kommer du i kontakt med vården redan på gymnasiet. Det ger en bra grund för vidare/högre utbildningar inom hälsa- och sjukvård, inklusive läkarprogrammet.
     

    Frågor och svar taggade med 'jämför' (2 st.)

    • Carl linus

      Räkna bort idrott och hälsa?

      Hej! Om man har haft en skada eller sjukdom under gymnasiet som gjort att man inte kan prestera på idrott och hälsa 1 kursen, finns det då undantag som kan göra att det betyget inte räknas med i slutbetygen?

      Milla : : Hejsan,enligt skolverket bör gymnasieskolan anpassa innehåll i kursen på så sätt att du ska ha förutsättningar att klara kursen och även få högt betyg (t o m A-betyget); Du... Läs hela svaret
    • Miriam

      jobba med kultur?

      hej, nu menar jag inte att jobba på en teater eller med olika evevnt så utan mer om olika kulturer i länder jämfört med varandra. jag tycker det är kul att se vilka likheter och skillnader det finns, tex. med jobb, utbildningen och servicen. finns det jobb där man åker runt och ser skillnaden...

      Mikael: : Du får gärna kika på yrken inom Kultur&Media på www.framtid.se ex.utrikeskorrespondent >>

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga