Marcus
    Ska söka nya kurser nu till Hermods efter en paus, och nu så beställer man kurser själv istället för att kontakta en SYV, när jag ska beställa så måsta välja ett syfte med mina kurser och jag vill bara vara 200% säker på att jag väljer rätt här så att det inte blir något fel.

    Jag fick inte 2500 poäng när jag gick i gymnaset, vilket betyder att jag har ett studiebevis(?), så jag vill studera i gymnasiekurser för att nå en examen med syftet att kunna ha bättre möjligheter när det gäller att söka jobb, och för att läsa vidare på högre studier.

    Mina relevanta alternativ är

    A) Behörighetskomplettering till högre studier
    B) Läsa mot slutbetyg
    C) Läsa mot yrkesexamen
    D) Läsa mot högskoleförberedande examen

    För mig så känns det som att A, B och D kan uppfattas som sant. Enligt beskrivningen för D så känns det som att det är alternativet jag ska välja.

    "Högskoleförberedande examen är på 2400 poäng. Högskoleförberedande examen gäller dig som påbörjat ett högskoleförberedande program inom gymnasiet eller läser kurser inom vuxenutbildningen som till övervägande del motsvarar ett sådant."
    ___

    Plus två små frågor till, man ska göra en individuell studieplan. Är detta något som är viktigt för ansökan eller är detta någonting som är mer för mig själv att reflektera och fundera på? Det står frågor så som "mål och delmål med mina studier" och "områden som du har kompetens inom". Jag har svarat så bäst jag kan men är bara nyfiken.
    ___

    Och så ska man svara på "När beräknas du vara klar med studierna?". Tror ni att de menar kurser jag beställer just nu, eller studierna som ger mig min examen, vilket kommer att behöva flera kurser efteråt?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej,
    Frågan "När beräknas du vara klar med studierna?" syftar på När du uppnår målet med dina komvux-studier - exempelvis när du får ut ditt examensbevis.

    Eftersom du fick Studiebevis på gymnasiet - tror jag att du bör läsa mot Examensbevis från komvux. Om det är examensbevis från högskoleförberedande program eller från ett yrkesprogram - vet inte vi här på Fråga SYV utan det borde du veta själv.

    Individuell studieplan är bra att ha och göra tillsammans med syv på komvux; detta för att veta att man läser de rätta kurserna - om målet är att få ut examensbevis.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'arkiv' (3 st.)

    • Viktoria04

      Aktivare och bibliotekarie liknande kompetens?

      Hej! Jag ska till hösten börja läsa för att få en kandidat med arkiv och informationsvetenskap som biämne (bygger egen kandidat). Jag tycker att arkivering verkar superintressant, men undrar ifall en sådan kandidat, med arkiverings poäng, gör att...

      Milla : : Hej!Både Arkivarie och Bibliotekarie är i Sverige icke-reglerade yrken. Det betyder att det står arbetsgivare fritt att anställa med vilken utbildning de bedömer passar. Du får... Läs hela svaret
    • Nami

      från lärare till bibliotikarie/arkivarie?

      Hej! Jag är en gymnasielärare men har på sistone blivit intresserad av att jobba som bibliotikarie alternativt arkivarie. Jag har kollat litegrann på utbildningar och de alla är minst tre år långa. Min utbildning som gymnasielärare var fem år...

      Milla : : Hej,alla kan söka jobb som bibliotekarie eller som arkivarie; detta för att de yrken är i Sverige icke-reglerade (arbetsgivare får fritt bedöma vem de anställer, med vilken utbildning).... Läs hela svaret
    • Sanna

      Slutbetyg saknas från privatskola?

      När John-Bauer gick i konkurs var det många som blev drabbade på olika sätt, både lärare men framför allt elever som helt plötsligt blev frånryckta fullständig gymnasieexamen och ett samlat slutbetyg. För de som redan tagit examen INNAN konkursen har även i dessa fall betyg "försvunnit" dvs...

      Anna: : Hej Sanna! Jag beklagar det som hände din pojkvän. Undrar om ni har varit i kontakt med Regionarkivet? Du skriver att din pojkvän har kompletterat upp sina betyg på Komvux. När han började komplettera sina betyg, har... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga