Robin
    Hej!

    Jag kommer med 99,9 % sannolikhet att klara naturkunskap 1a1 med god marginal. Jag kommer vara klar med kursen till sportlovet, men det räcker ju naturligtvis inte för att ge mig grundläggande behörighet. Målet är att ska söka till Ämneslärarprogrammet: idrott och hälsa och samhällskunskap.

    Min fråga är om jag direkt kan läsa in naturkunskap 1a2, historia 1a2 och samhällskunskap 1a2, trots att det är efter sportlovet? Har hört att man kan läsa in kurser på distans och på ett snabbare tempo.

    Tanken är att jag ska bli klar till sommarlovet med alla kurser, om det är möjligt förstås. Tror ni att det går?

    //Robin

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Robin,
    jag antar att du läser på komvux, stämmer det?
    ***
    Komvux i varje kommun bestämmer själva om de erbjuder kurser på distans, eller på hel- /deltid; kvällstid eller på flex. 
    Komvux i vissa kommuner har 2 starter om året; och andra har - 5 starter. Det finns också några komvux som erbjuder många starter på distans, exempelvis varannan väcka eller t o m varje måndag. Det är alltså väldigt olika, beroende på vilken kommun man är folkbokförd i. 
    Därför måste du fråga på komvux i din kommun; då vi inte vet i vilken kommun du läser. 
    Om du uppger i vilken komvux du läser, kan jag se om det finns info på hemsidan /din kommun-komvux/, men den info kan du själv hitta också (det är inte hemlig info).

    Kurser samhällskunskap 1a1 och 1a2 och historia 1a1 och 1a2 samt naturkunskap 1a1 och 1a2 är 50 poäng per kurs. Det är alltså på 2,5 veckor man läser varje av de kurser, om man läser på heltid och endast en kurs i taget. Man kan dock läsa flera kurser samtidigt. 
    På heltid läser man 20 gymnasiepoäng per vecka (oavsett om man läser en eller flera kurser samtidigt). Den detaljerade studieplaneringen bör du göra med SYV på komvux i din egen kommun.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'praktikansvarig' (4 st.)

    • Negin77

      Jag vill prao hos en journalist/reporter fast hur?

      Hej! Jag är en 14 åring flicka som kommer ha prao ganska så snart och jag tänkte att de skulle vara kul att kunna till exempel få praoa hos en sports journalist eller journalist men vet inte hur jag kan mejla dom och fråga om det? För när jag...

      Milla : : Hejsan,jag tänker på följande: vilka arbetsuppgifter skulle du kunna göra hos en journalist/reporter? Att söka PRAO-plats där du troligtvis kommer bara kunna "sitta och... Läs hela svaret
    • Nils

      Går det att göra PRAO hos en jurist myndighet?

      Hej, jag går i 8:an och ska välja PRAO nu. Jag undrade om det går att PRAO:A hos en jurist myndighet? Jag har läst att det kan vara svårt, men jag vill ändå försöka. Vilken skulle vara enklast att söka tillstånd hos?

      Anna: : Hej Nils!Jag är osäker på vad du kallar för "jurist myndighet". Du får gärna förklara kring det.Sveriges myndigheter, vad jag vet, består av:regeringen,... Läs hela svaret
    • Julia

      Vilka praoalternativ finns?

      Hej! Det är så att jag ska börja åk 8 till hösten. Jag undrar därför om man kan hitta vilka praoplatsalternativ det finns i min kommun. Vet att man kommer få en lapp av skolan där det står vilka alternativ som finns, men skulle vilja ha lite mer än en veckas betänketid. Tack på förhand! :)

      Anna: : hej Julia! Det ät tyvärr inte alla skolor som erbjuder PRAO. På vissa skolor går man "PRAO" på sin egen skola... Det är strikta krav på "säkerhet" på PRAO platserna och rektor... Läs hela svaret
    • Selma

      Hur går man tillväga hos sin praoplats?

      Hej igen, jag vet inte om detta är rätt plats men tänkte ge detta ett försök. Vecka 14 ska jag ut på prao, veckan efter påsklovet för min del, och vi har fått ett arbetsblad från skolan där vi ska be vår handledare att skriva vår närvaro och om hur vi presterar under veckan. Jag kommer att vara...

      Julia: : Hej Selma! Jag förstår problemet!  Närvaro är det ganska enkelt - du vet ju själv vilken tid du kom och gick varje dag. Skriv upp det - ankomst: klockslag... - gick hem... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga