Shrouq
    Om man har gjort en prövning men inte höjt sig och fick samma betyg som innan kommer jag fortfarande hamna i BII kvoten? Jag fick nyligen ett betyg inlagd under mina meriter i antagning.se men jag undrar varför de har lagt in den när jag inte har höjt mig? Jag är orolig att jag kommer hamna i BII kvoten.

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej,

    det borde vara så att pga du ej höjer ditt meritvärde, spelar det nya betyget ej någon roll och du prövas fortfarande i BI urvalsgruppen med ditt gamla /ursprungliga/ meritvärde.
    Varför betyget kom in på "mina sidor" /dvs Dina sidor/ på antagning.se - är troligtvis pga den skolan som ansvarar för prövningen är ansluten till BEDA, gemensamma betygsdatabasen och betygen kommer i så fall automatiskt in till antagning.se.

    Om du är orolig - kontakta Antagning.se, ex. kan du ringa dem på vardagar kl.9 till kl.16 på telefonnummer 0771-550720.

    Som sagt, den info som vi får från Antagning.se är den att i fall man ej höjde sitt meritvärde prövas man i så fall ej i BII-urvalet. Men det är just Antagning.se som bestämmer i den frågan. Därför kan du med fördel vända dig direkt till dem.

    Vänligen och lycka till!

    L.

    Liselotte
    • : Hej,
    • : Tack för ditt svar. Jag har nyss mejlat antagning.se och de svarade att jag skulle kontakta en SYV för att vara säker men sa nästan samma sak som du. Tack för svaret i alla fall :)
    • Liselotte : Enligt info från Antagning.se ska man HÖJA sitt meritvärde för att kunna genom en Komplettering (ex. genom ett nytt betyg som man fick på en Prövning) prövas i BII-urvalet. Det tolkar i alla fall jag som att man i de fallen Meritvärde ej höjs - ej kommer att prövas i BII-urvalet och det är som "ingenting har hänt", dvs som om du ej har gjort någon prövning, över huvudet taget. Allmän regel är att man ej kan genom flera /nya/ betyg försämra sina chanser att komma in på en utbildning. Om de nya betygen skulle försämra en chans att komma in på en utbildning, tas inte hänsyn till dem nya betygen.

    Frågor och svar taggade med 'uska' (4 st.)

    • Anna

      gamla betyg uska?

      Jag vill bli usk och har några gamla betyg från komvux. Läste där 2000/2001 tror jag. kan jag använda dem kurserna när jag nu ska läsa till usk så jag slipper läsa några kurser? Det är kurser inom medicin och hälsa och sånt.

      Daniel: : Hej Anna,för att kunna få jobb som Undersköterska krävs det /i alla fall ännu inte../ någon legitimation och arbetsgivare kan, om hen vill, anställa vem som... med vilken tidigare utbildning som helst.... Läs hela svaret
    • Frida

      Vilka förkunskaper krävs för att gå en undersköterskeutbildning?

      Om man inte har fullständiga betyg från grundskolan, bara godkänt i svenska, behöver dom andra kärnämnena läsas upp innan man kan börja på en vård utbildning?

      Mikael: : Hej Frida! Gäller det en vuxen person (över 20 år) eller gäller det en yngre person (under 19 år)? Det är skillnad. På komvux (från 1 juli det... Läs hela svaret
    • Osama

      läsa två program på gymnasial nivå?

      Hej Jag är klar med naturvetenskapsprogrammet för två år sen. Nu tänkte jag läsa vår och omsorg programmet på distans. Går det bra att ha två gymnasieprogram samtidigt? Tack

      Milla : : Hej! Jag ser att du är 23 år och du är därför för gammal för att läsa på gymnasiet. Från 1 juli det kalenderår som du fyller 20 år är det komvux i den kommunen där du är folkbokförd, som du vänder dig till om du vill... Läs hela svaret
    • Evelina

      Ett F i betyg USKA?

      Hej! Jag har precis läst USKA på distans via komvux och har fått ett F i medicin 1 som ligger på 200 poäng. Blir jag fortfarande utbildad undersköterska med det betyget eller måste jag läsa upp den kursen igen för att bli "godkänd" undersköterska?

      Milla : : Hej Evelina! Det är upp till din blivande arbetsgivare att bestämma om du kan få jobb som undersköterska med eller utan betyg. Vi sammanställde info om det på http://www.fragasyv.se/info/underskoterska där framgår det av svar från... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga