Mira 22 år

  Hej! Jag har studerat IB programmet på gymnasiet och fått mina betyg men hamnat 1 poäng ifrån att få mitt diploma. Undrar nu om var och vad jag kan studera på engelska helst, som inte kräver ett diploma utan har antagningsprov etc. istället?

  • Milla

   Vi fick nu svar från en sakkunnig: "hej! vissa College i USA kan gå bra med IB certificates. Det finns bl.a bra Community colleges som man kan börja på. Vissa prep year i UK kan man också komma in på."

  2 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Det första jag tänker på är att du kan få grundläggande behörighet till högskolestudier via Allmänna kurser på folkhögskolorna.

  Det andra: Retakes på din gamla gymnasieskola.

  Det tredje: yrkeshögskola  - se utbud på www.yhguiden.se som kan ta in utan fullständig gymnasiekompetens.

  Och sist: privata utbildningar och utbildningar utomlands. Det finns tusentals av dem och du måste leta fram dem själv. Tips! Fråga SYV på din gamla IB-utbildning; hen borde ha fått den frågan förr.

  Vägledare Anonym SYV

  Hej,

  Tyvärr är det mycket svårt att få en översikt över vilka skolor/länder som kan ta emot dig som student utan IB-diplom.

  Du får kontakta den skola du är intresserad av utomlands och se om de kan anta dig utan IB-diplom. Att läsa vidare i Sverige på högskola/universitet, även om utbildningen är på engelska, är du inte behörig till, i Sverige krävs IB-diplom.

  Och du kan också antingen göra retakes eller läsa på folkhögskolan för att få komplett gymnasiekompetens om du vill läsa vidare i Sverige.

  Du kan även kontakta www.studyabroad.se eller www.blueberry.nu

  för att få hjälp med antagningskrav gällande utlandsstudier (se hemsidorna). Eller läsa mer på www.studera.nu

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga