S
    Kan man läsa vidare till juridik-yrken på högskolan om man går ekonomiprogrammet med inriktningen ekonomi på gymnasiet? Eller måste man gå ekonomiprogrammet med inriktningen juridik för att kunna göra det?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej S,

    det går bra att på gymnasiet gå på många olika program och ändå bli behörig till juristprogrammet på högskolenivå. 
    Särskild behörighet till juristprogrammet är godkända betyg i gymnasiala kurser samhällskunskap 1b och historia 1b och båda de kurserna läses som obligatoriska på flera olika högskoleförberdande gymnasieprogram, bl.a på samhällsvet.programmet, på humanistiska och på ekonomiprogrammets båda inriktningar. 
    Man behöver, över huvudet taget, inte läsa någon som helst juridik på gymnasial nivå för att bli behörig och kunna komma in på juridiska utbildningar på eftergymnasial nivå. Och juridiska utbildningar på Eftergymnasial nivå finns inte endast inom högskola/universitet i Sverige, utan bl.a även inom yrkeshögskolan, ex. >> yh-till-paralegal och till IP-paralegal.

    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'jämför' (2 st.)

    • Carl linus

      Räkna bort idrott och hälsa?

      Hej! Om man har haft en skada eller sjukdom under gymnasiet som gjort att man inte kan prestera på idrott och hälsa 1 kursen, finns det då undantag som kan göra att det betyget inte räknas med i slutbetygen?

      Milla : : Hejsan,enligt skolverket bör gymnasieskolan anpassa innehåll i kursen på så sätt att du ska ha förutsättningar att klara kursen och även få högt betyg (t o m A-betyget); Du... Läs hela svaret
    • Miriam

      jobba med kultur?

      hej, nu menar jag inte att jobba på en teater eller med olika evevnt så utan mer om olika kulturer i länder jämfört med varandra. jag tycker det är kul att se vilka likheter och skillnader det finns, tex. med jobb, utbildningen och servicen. finns det jobb där man åker runt och ser skillnaden...

      Mikael: : Du får gärna kika på yrken inom Kultur&Media på www.framtid.se ex.utrikeskorrespondent >>

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga