Emma 21 år
  Hej!

  Mitt namn är Emma och jag tar nu studenten till sommaren. Men har så svårt att hitta utbildningar som berör det jag vill gå. Jag vill studera i Stockholm antingen på heltid/deltid. Helst deltid där även på distans fungerar bra för mig. Studera på kvällar är inget som kommer att fungera för mig.

  Mina planer för framtiden är att jag vill driva eget företag och blir duktigt på det administrativa samt digital marknadsföring. Vill alltså lära mig grunder såsom att forma offerter, skapa hållbara kundkontakter, god ledarskap och grunder för affärsmannaskap. Sedan vill jag inrikta mig på områden för marknadsföring digitalt, alltså lära mig skapa hemsidor, ta bra bilder och lära mig psykologiska verktyg för en bra marknadsföring. Vet ni några utbildningar som ni tror kommer att passa mig?

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Emma, 
  du har varierande intressen och vill ha en mycket "bred" utbildning; det är mycket möjligt att det ej finns en och samma utbildning som skulle omfatta alla de delar som du är intresserad av. 
  Om du vill driva ett eget företag, så kan jag tipsa om att på Arbetsförmedlingen fråga om du kan komma in på ett Infomöte för personer som är intresserade av att driva eget företag; AF kan också erbjuda kortare kurser för blivande egnaföretagare. 
  Kika också gärna på EGENFÖRETAGARE/ENTREPRENÖR>> - yrkesbeskrivningen, där det även finns ett antal länkar till andra sidor med relevant information.

  Utbildningsutbud på eftergymnasial nivå är mycket-mycket bred; och finns inom olika skolformer; de mest kända är högskolor/universitet, yrkeshögskolorna, folkhögskolorna, KKU >>> och privata skolor, där du köper utbildning, betalar själv. 
  Tips på utbildningar inom yrkeshögskola:
  https://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/affarsinriktad-konceptutvecklare-stockholm-plus

  https://www.yhguiden.se/utbildning/salj-marknadshogskolan/digital-conversion-manager

  https://www.yhguiden.se/utbildning/salj-marknadshogskolan/internationell-saljare-marknadsforare-sthlm

  https://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/redovisningskonsult-frans-schartau-stockholm

  https://www.yhguiden.se/utbildning/nackademin/business-intelligence-analytiker

  https://www.yhguiden.se/utbildning/nackademin/marknadskommunikator-inom-sociala-medier

  https://www.yhguiden.se/utbildning/jensen-yrkeshogskola/digital-kommunikatoer

  https://www.yhguiden.se/utbildning/salj-marknadshogskolan/digital-marknadsforare-salj-solna

  Hela utbudet av yrkeshögskoleutbildningar finns att se på www.yhguiden.se
  OBS! sista ansökningsdag på olika YH är Olika.
  **************************************
  Inom KKU - kika på Fotografisk utbildning på Kulturama;
  förberedande fotoutbildning finns på ARTCollege i Göteborg. Hela utbudet av KKU finns på https://www.konstkulturutbildning.se/

  Alla folkhögskoleutbildningar hittar du på www.folkhogskola.nu
  __________________________________
  Eftersom det finns tusentals olika utbildningar inom alla de olika skolformer och utbildningsutbud förändras ständigt; det finns även risk att de utbildningar som är "påannonserade" ej kommer /av olika anledningar/ att starta - blir det nästan som att söka jobb... svårt att hitta vad man ska söka och sedan kanske man inte kommer in där man vill komma in. 
  Att hitta en och samma utbildning som uppfyller alla de önskemål som du har, kan bli svårt; kanske t o m omöjligt. Du kanske behöver gå flera olika utbildningar och/eller bedriva självstudier inom vissa områden eller lära dig på ngt. annat sätt - kanske genom att gå på praktik?
  Prata gärna med SYV på din skola; boka också tid med en sYV på komvux. Du får också gärna kontakta studievägledare på högskolor, folkhögksolor, yrkeshögskolor och inom KKU... och vi hoppas du antingen själv, på egen hand hittar några passande för dig utbildningar att söka till och/eller får bra tips från någon SYV, eller från någon annan. 
  Det kanske t o m någon studerande eller personal på en skola som läser mitt svar här, som känner "oj! jag känner till en passande utbildning" - och vill tipsa om den!
  Vi välkomnar alla tips som kan blir till hjälp för de som ställer frågor här på sajten!
  Bra om vi alla kan hjälpas åt att hitta i den "Studie-djungeln" som finns där ute... :)
  Vänligen

  Julia syv

   

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga