MI 21 år
Hej!
jag funderar på att börja plugga till sjuksköterska utbildningen (jag ville verkligen jobba med barn och ungdomar och därför hade jag ansökt till socionom i vår 2017 och är fortfarande som reservplatserat typ på 200, så det gör mig som att jag har börjat att ge upp nu att nå mitt dröm för att jag har ingen aning hur jag ska nå det annars. Man blir så deppig eftersom att jag inte vet vad mer jag ska/kunna göra , jag är behörig men inte antagen, så man vet liksom inte hur man ska kunna bli antagen, jag har inte ens ett enda F i de alla ämnena som jag läst, har grundbehörighet, är behörig men jag vet att mitt betygsnitt är lågt eftersom jag läste vård och omsorg linjen). Trodde aldrig att det skulle bli såååååå här svårt att bli det man vill bli, man börjar tappa lust till allting typ.
Nu funderar jag som ett second choice att börja studera till ssk. Jag är inte väldigt sugen att läsa den utbildningen mest framför allt tänker jag om jag kommer trivas med det jobbet jag kommer göra och ansvar känns det som, men jag redan har ansökt via antagning.se till sjuksköterskaprogramet. Jag fick svar förra veckan i fredag och blev då reservplatserat :/. och står då att jag är på nr 66 och som blev antagna är 21, hur står är chansen att komma in då tror ni???

PS. jag är redan Undersjuksköterska tog studenten i år. men jag känner mig ändå som att jag måste bli någonting och bli klar med student thing och ha mitt eget Life och jobb!

1 Svar

Daniel Larsson SYV

Hej, jag undrar om det stämmer att du söket till våren 2017... jag tror du menar att du sökte och står i reserv till utbildningen till våren 2018.

Ang. reservplacering på nr.66 när det är 21 antagna i din urvalsgrupp, ser inte ut som att du skulle kunna komma in. chansen är liten.

Jag förstår att du är orolig och ledsen.
Men tänkt spå att du har yrkesexamen och kan troligtvis få jobb.

Sedan finns det ju många olika alternativ inom yrkeshögskola - se exempel på några populära yrkeshögskoleutbildningar som du kan söka, om du vill -
https://www.yhguiden.se/utbildning/campus-varnamo/integrationspedagog

https://www.yhguiden.se/utbildning/vardyrkeshogskolan/tandskoterska-plus-stockholm

https://www.yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/apotekstekniker

https://www.yhguiden.se/utbildning/centrum-foer-utveckling-och-laerande-cul/behandlingspedagog

https://www.yhguiden.se/utbildning/vasteras-yrkeshogskola/socialpedagog-inriktning-kbt-vasterasyrkeshogskola

https://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/medicinsk-sekreterare-sthlm

https://www.yhguiden.se/utbildning/uddevalla-vuxenutbildning/stoedpedagog-inriktning-funktionsnedsaettning

https://www.yhguiden.se/utbildning/hermods-yrkeshogskola/stoedpedagog-ostersund

https://www.yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/medicinsk-fotterapeut

https://www.yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/pedagogisk-vagledare-vid-funktionshinder

https://www.yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/specialistutbildad-underskoeterska-barn-och-ungdomssjukvard

https://www.yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/specialistutbildad-underskoterska-inom-gerontologi-geriatrik-demens-rehabilitering