Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 32126 frågor besvarade.
teoretisk gastronomi?
Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
1 Svar
Hej Kristina,
kan inte du starta eget företag och som egenföretagare/entreprenör sysssla med det som du tycker är roligast? Du skriver att du vet att du skulle göra ett mycket bra jobb om du fick chansen. Ge dig själv jobb, bli din egen arbetsgivare.
Som frilansande journalist också - kan inte du skriva artiklar/krönikor inom ditt specialområde och försöka få dem publicerade i passande tidningar/tidsskrifter?
***
Sedan tänker jag också på att >>doktorand-tjänster är ju ett sätt att "studera med lön". Om du kan söka doktorand-tjänst inom ditt favorit-område, kanske?
***
Folkhögskolorna - det finns idag 154 folkhögskolor som har olika inriktningar och specialiteter. Det kan finnas (förhoppningsvis) någon folkhögskola som har - för dig - rätt inriktning, där du skulle kunna söka jobb som lärare (folkhögskolelärare)?
Överlag - att undervisa tänker jag på...? och/eller att utveckla undervisningsmaterial för lärare/utbildare?
Inom gymnasieskola finns det t.ex en kurs Naturvetenskaplig specialisering. Ditt intresseområde kanske kan bli grund för en kurs inom det ämnet?
Hoppas någonting i mitt svar kan på något sätt bli till hjälp för dig!
Bästa hälsningar och lycka till!
ANNA
Frågor och svar taggade med 'gy25' (4 st.)
-
Gymnasiereformen från 1 juli 2o25 vad kommer ändras?
Hej! Som rubriken lyder så är min fråga om exakt vad som kommer att ändras med införandet av det nya gymnasiesystemet från 1 juli 2025 (eller hösten 2025)? JAG TYCKER DET ÄR MYCKET FÖRVIRRANDE MED ALLA ÄNDRINGAR, MYCKE TEXTER ATT LÄSA MEN VAD ÄR DET SOM AV ALLT DETTA SOM ÄR VIKTIGT FÖR ELEVERNA...
Hejsan,jo, jag har full förståelse på att det kan kännas ganska förvirrande med alla de olika kommande ändringar i samband med Gy25 (gymnasie-reformen som kommer gälla... Läs hela svaret -
Hur påverkas jag av Gy25 om jag pausar gymnasiestudier?
Hej! Jag överväger att ta en ”paus” från gymnasiet, alltså hoppa för att sedan börja igen. Detta då jag blivit antagen till en 2-årig yrkeshögskoleutbildning jag verkligen vill gå. Jag går just nu första året,...
Hej,det är viktigt att veta under vilket kalenderår du fyller 20 år. Vänligen svara ang. detta.Allmänt gäller: det verkar som att de som påbörjade läsa... Läs hela svaret -
Vad innebär GY25?
Alltså jag förstår inte riktigt vad GY25 innebär. Eller alltså jag förstår ju att dem kommer ändra kursplanen till ämnesplaner som i högstadiet, men jag fattar inte vilket betyg som egentligen gills. Jag hade tänkt ta natur natur och...
Hej,ämnesbetygen (i stället för kursbetygen) är tänkta att införas för de elever som börjar på gymnasiet hösten 2025. Alla detaljer är ännu inte klara i exakt hur det blir med... Läs hela svaret -
Ändrad betygsystemet i gymnasiet?
Hej! Jag fick höra (rykten) om att i gymnasiet så kommer de kurser man avslutar med vara de som räknas. T.ex att om du fått B I svenska 3 och E i svenska 1 kommer svenska 1 betyget bli ett B. Stämmer detta?
Hej!Jo, en ny gymnasie"reform" är på gång; det som är känt om den idag (januari 2024) är följande: Gy25... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga